Skip to main content

ARMÈNIA

Monestirs als peus de l'Ararat

Armènia és un dels 7 països considerats euroasiàtics, que políticament i culturament s'associa a Europa, tot i està situada a l'Àsia Menor.  És doncs a la cruïlla entre Europa, Àsia i Orient Mitjà; un país notable però sovint molt ignorat i que hauríem de tenir a la llista de destinacions a conèixer. Amb els seus impressionants paisatges i la bellesa dels seus antics monestirs, aquest petit país captura els cors dels que la visiten.

Els entorns naturals d'Armènia ofereixen una bellesa sense fi. Podeu trobar des de deserts, fins a boscos i zones alpines, amb pics d'alta muntanya i valls frondoses, sorprenents formacions rocoses i congostos escènics, ràpids, rius, salts d'aigua i fonts minerals. Per altra banda, 4.000 monuments històrics escampats per tot el paisatge, que fa que aquest petít país es conegui com un museu a l'aire lliure.

Punts Forts:

  • La majestuosa vista del Mont Ararat des de moltes parts del pais.
  • El llac Sevan, amb el seu to blavós impressionant
  • La perla dels països del Caucas
  • La gran quantitat de monestirs, entre ells el Khor Virap, Tatev, Noravank

Itinerari:

Dia 1: Vol Barcelona - Erevan

Sortida del vol des de Barcelona i arribada a Erevan. Trasllat a l'hotel. Dormir a l'hotel.

Dia 2: Erevan - Ejmiadzin - Zvartnots

Començarem l'excursió visitant el museu de Manuscrits d'Armènia, un dels més importants del món. Seguidament farem un recorregut panoràmic per la ciutat, visitant la Plaça de la República, l'Avinguda de Mashtotc, el Teatre d'Òpera, etc. Sortirem cap a  a Echmiadzin, que és el centre espiritual de tots els armenis i un dels centres del cristianisme a tot el món. De tornada a Erevan, veurem les ruïnes del temple de Zvartnots - la perla de l'arquitectura del segle VII -, que està catalogat com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. Dormir a l'hotel. 

Dia 3: Garni - Havuts Tar - Erevan

Sortida cap al Temple de Garni, l'únic exemple de la cultura pagana que va sobreviure a Armenia. Després d'adoptar el cristianisme a l'any 301, el temple pagà va perdre la seva importància i la fortalesa de Garni es va convertir en la residència d'estiu dels reis armenis. Dinar en casa rural d'una família armènia a Garni, on veurem l'elaboració de "lavash" fet al forn. Seguidament anirem cap al Monestir de Gueghard, obra mestra insuperable de l'arquitectura armènia del segle XIII. Algunes de les esglésies del complex estan magistralment tallades a la roca. Aquest dia anirem caminant des de Garni fins a Havuts Tar. Retorn a Erevan. Dormir a l'hotel.

Km. 13, pujada +445, baixada -445

Dia 4: Khor Virap - Noravank - Goris

Aquest dia començarem pel Monestir de Khor-Virap, obra mestra situada al cim d'un turó.  El més destacat és la magnífica vista panoràmica del Mont Ararat. 

Seguidament anirem a caminar des de l'església d'Amaghu fins el monestir de Noravank, que es troba situat en un estret congost conegut pels seus alts i escarpats penya-segats de color vermell - castany. 

Després anirem fins a la ciutat de Goris. Dormir a l'hotel.

Km. 6, pujada + 250, 

Dia 5: Goris - Ltsen - Tatev - Hermon

Anirem fins al poble de Ltsen on començarem la caminada pel mig de boscos i prats que, en uns 16 km, ens portarà fins a l'espectacular monestir de Tatev (Segle IX). A la tarda viatge fins a Hermon. Dormir a l'hotel.

Km. 18, pujada + 640, baixada -650

Dia 6: Hermon - Selim - Mont Armaghan - Llac Sevan - Dilijan

Després d'esmorzar, visitarem el caravanserai de Selim, punt important durant la Ruta de la Seda. Seguidament caminarem fins a pujar el Mont Armaghan i d'aquí cap al Llac Sevan, sorprenentment blavós. Visitarem el monestir de Sevanavank. Dormir a l'hotel a Dilijan.

Km. 9,4, pujada +605, baixada -605

Dia 7: Dilijan - Llac Parz - Goshavank - Haghartsin - Erevan

Ens dirigirem al llac Parz. És un llac que amb la seva bellesa atrau els visitants. Senderisme des de Parz fins a Goshavank. En acabar retorn a Erevan. Dormir a l'hotel.

Km. 7,8, pujada +230, baixada -510

Dia 8: Erevan - Pic Kamar

El Pic Kamar 2738m, és un dels més alts de la Serralada de Pambak, està situat al nort oest de Sipan. Retorn a Erevan. Sopar de comiat i dormir a l'hotel.

Km. 14, pujada +700, baixada -500

Dia 9: Vol de retorn a Barcelona

A l'hora convinguda transport fins a l'aeroport pel vol de retorn a Barcelona


És impressionant la quantitat de monestirs dels Segles IX al XII escampats per tot arreu.

Francesc Masó

A qui va dirigit:

Aquelles persones acostumades a caminar per la muntanya i que vulguin conèixer aquesta zona d'una manera pausada i tranquil·la, caminant i recorrent els llocs més interessants.

Monestir Armenia

Monestirs al costat del llac Sevan


Dificultat

Moderada, entre 4 i 6 hores de marxa a ritme lent.

Llac Parz
Monestir de Tatev

Fotos Any 2018 - Videos Any 2019

  • Armenia
  • Armenia

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ

Si vols rebre el nostre butlletí amb les darreres novetats, omple les següents dades:
captcha 
Escriu els caràcters del recuadre per demostrar que no ets un robot