Skip to main content

GRÈCIA - VIKOS - METEORA

Meteora

Un viatge a Grècia sempre resulta fascinant per la seva història i cultura. A més, si caminem per la seva natura, descobrirem uns paratges que ens deixaran bocabadats.

Meteora és un lloc realment notable, antigament havia estat al fons marí, però els moviments tectònics van pujar cap amunt aquestes torres de conglomerat i arenisca. Actualment, en moltes d'elles hi ha monestirs bizantins que pengen al buit per les escarpades parets. Els tons grisos de la roca, es transformen en ocres brillants al capvespre.

Voidomatis s'ha caracteritzat com un dels rius més nets d'Europa. Travessa un dels més bells llocs naturals de Grècia i ha estat part del Parc Nacional de Vikos-Aoos des de 1973. El riu és travessat per una sèrie de ponts de pedra, essent el més famós el pont Kledonas, per on hi passarem.

El Parc Natural de Vikos Aoos, comprèn l'espectacular gorga de Vikos, tallada pel riu Voidomatis, és una de les més profundes d'Europa, arriba als 1000m de fondària.

Punts Forts:

  • Visitar els monestirs penjats de les roques escarpades de Meteora, declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
  • Caminar dins un dels engorjats més profunds del món, el de Vikos Gorge.
  • Pujar al llac del Dragó, preciós, envoltat de les muntanyes del Pindus
  • Poblets amb molt d'encant i molta història
  • L'Acròpolis d'Atenes
  • La rica gastronomia grega

Itinerari:

Dia 1: Atenes - PN de Pindos

Vol a Atenes i trasllat al Parc Nacional del Pindos, Dormir en Hotel familiar.

Dia 2: Vikos - Voidomatis

Baixada de Papigko fins al fons de les Gorgues de Vikos a on neix el riu Voidomatis, acabant al poble de Vikos. Si ens queda temps, anirem a caminar un tros més al costat del riu de color turquesa, el Voidomatis. Dormir a Papigko. +250m, -500m

Dia 3: Astraka - Drakolimni

Pujada fins el coll Astraka on hi ha el refugi del mateix nom, opcionalment pujarem fins al llac Drakolimni, als peus del cim Gamila, el retorn el farem pel mateix camí, sota les parets del Mont Astraka. Dormir a Papigko. +1000m, -1000m. Si es va al Drakolimni augmentarà en +250m, -250m

Dia 4: Kapesovo - Vradeto - Beloi

A la part Sud del Parc de Vikos sortirem de Kapesovo cap a les famoses escales de Vradeto i arribarem fins al Mirador de Beloi, per gaudir de les vistes de l'engorjat de Vikos des de dalt.

Distància 12 km, desnivell + 710 m, desnivell - 710 m, durada 4-5 hores

Dia 5: Koukouli - Plaquidas - Meteora

Anada a Meteora. De camí ens aturarem al costat sud del Parc de Vikos, per caminar pels ponts antics i també algun poblet amb molt d’encant, com el de Koukouli. Després trasllat fins a Meteora on ens allotjarem.

Distància 9,5 km, desnivell + 350 m, desnivell -350 m, durada 4-5 hores

Dia 6: Meteora - Monestirs

Caminada per Meteora, pujarem al Gran Meteoron passant per l’amagat Monestir Ypapantis, després visitarem el Monestir Varlaam i baixarem cap als cotxes. Seguirem amb els vehicles cap a veure diferents miradors de tots els monestirs. A la tarda Visitarem el característic monestir de l’Agia Triada. Allotjament a Meteora.

Distància 7 km, desnivell +300m, desnivell -300m, durada 3-4 hores

Dia 7: Atenes

Trasllat fins a Atenes, on podrem visitar l'Acròpolis i els seus barris i places més característics, com són l'alegre barri de Plaka, la Plaça Sintagma, etc.

Allotjament a Atenes

Dia 8: Vol de tornada a Barcelona

Lliure a Atenes fins a l'hora d'anar a l'aeroport pel vol de retorn a Barcelona


Impressiona veure aquells monestirs a tocar del cel

Mar Miranda

El Monestir de Roussanou


Dificultat

Nivell 3 de 5, entre 4 i 6 hores de marxa a ritme lent.Fotos o Videos d'altres anys

Fotos Any 2018

Videos Anys 2016, 2017, 2018, 2019

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ

Si vols rebre el nostre butlletí amb les darreres novetats, omple les següents dades:
captcha 
Escriu els caràcters del recuadre per demostrar que no ets un robot