Skip to main content

Lanzarote i la Graciosa

Lanzarote gaudeix d'un clima ideal per fer senderisme, combinant bells paisatges i recorreguts atípics. A l'hivern, la temperatura rares vegades cau per sota dels 19 o 20°C i hi ha molt poca precipitació. A l'estiu, els vents alisis refrigeren l'atmosfera.

L'illa de Lanzarote és un indret privilegiat per observar els paisatges volcànics, a causa del seu clima àrid i les seves condicions úniques. La vegetació és molt poc desenvolupada, però podem observar una flora endèmica en els barrancs del nord, amb els seus microclimes característics. Lanzarote, declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO, acull un dels quatre Parcs Nacionals de les Illes Canàries (Timanfaya, amb més de 300 volcans), així com Reserves i Àrees naturals protegides (un 40% de la superfície de Lanzarote és espai protegit).

Tubs volcànics a Chinijo, dunes de sorra, les sorprenents vinyes de la Geria, Parc Natural dels Volcans, platges sorrenques i els ecosistemes associats a les maresmes completen la visita d'aquesta illa lunar.

Els camins de l'illa de La Graciosa ens condueixen a platges salvatges i cales, amb aigües tranquil·les i clares, aptes pel bany

Punts forts:

  • L'imponent Parc Nacional de Timanfaya.
  • La Geria, terra de vins.
  • La paradisíaca Illa de La Graciosa.
  • El Volcà Corona

La Graciosa: La meravellosa platja de la Concha amb la Muntanya Bermeja

ITINERARI:

Dia 1: Vol a Lanzarote. Trasllat a Costa Teguise

Vol directe des de Barcelona a Lanzarote. Trasllat a l'hotel 4* a Costa Teguise

Dia 2: Timanfaya, Caldera Blanca
Des de Mancha Blanca, anirem fins a la fascinant Caldera Blanca, on podrem passejar-nos per la part superior del cràter i baixarem per l’altra costat de retorn al cotxe. 
Distància=11 km Desnivell: +250, -250 m.  
D'aquí, anirem a visitar el Centre d'informació del Parc Nacional de Timanfaya i seguidament farem un recorregut en bus per la zona súper protegida del PN on només s'hi pot entrar en Bus. Entrada= 12 €
Dia 3: Volcà Corona, Mirador del Río, Cueva de los Verdes
Volcà Corona i Mirador del Río. Aquesta bella excursió es fa a la zona nord de Lanzarote. Sortirem de la ciutat de Ye i pujarem al cràter del volcà de la Corona . Vistes precioses de les vinyes i els espectaculars fluxos de lava refredats, coneguts com Malpais. Ofereix impressionants vistes de les costes est i oest de Lanzarote. 
Distància: 3 km, desnivell: +/-110 m
Seguidament farem un itinerari circular per l'espectacular Mirador del Río. 
Distància: 5 km, desnivell: +/-150 m

Opcional: visita del tub volcànic subterrani de "La Cueva de los Verdes". Temps estimat de visita: 1 h. Entrada: 9 €.

Dia 4: Haría, Vall de les mil Palmeres, Penyes del Cache, Caleta.
El nostre camí ens porta pels penya-segats de Famara, meravella natural. Aquesta enorme paret de roca de més de 500 metres per sobre del nivell del mar té una distància de 22 quilòmetres al llarg de la costa nord-oest. Gaudirem de vistes excepcionals de l'arxipèlag de Chinijo. Sortirem de Haría, on hi ha la Casa Museu de César manrique i creuarem la vall de les Mil Palmeres fins a les Penyes del Chache 675m, punt culminant de l’illa. Ens dirigirem a l’Ermita de las Nieves i baixarem fins a la nostra destinació final, la Caleta de Famara.
Distància 17,3 km, desnivell: +450m, -730m. Opcional acabar a l’ermita de las Nieves, i agafant un taxi (compartint despeses entre tots els que s’apuntin) fins a la Caleta. D’aquest forma es retallen uns 600m de desnivell negatiu i 7 km de distància.
Dia 5: Illa de La Graciosa
Illa de La Graciosa. Ens desplaçarem al Nord de l'illa, fins a Orzola, on el vaixell ens portarà a La Caleta del Sebo, poblet coster de l'Illa de La Graciosa. Per camins solitaris arribarem a la meravellosa Playa de Las Conchas i pujarem a la Montaña Bermeja de 154m, amb immillorables vistes de l'Illa Montaña Clara, després anirem cap a l’est tot passant per la Playa del Ámbar fins a l’assentament de Pedro Barba i tot resseguint la costa arribarem a la Caleta del Sebo on el vaixell ens retornarà a Orzola 
Distància: 19km, desnivell: +/- 280 m. Hi ha l’opció d’acabar-la a Pedro Barba (força gent ho fa), on un taxi us pot venir a buscar per acostar-vos a Orzola. Es retalla aprox. 5 km la distància final.
Dia 6: La Geria, terra de vins

Aquest dia farem una bonica caminada per la zona de vinyes de La Geria, on el paissatge ens fascinarà. Sembla un jardí, on l'home ha excavat cada forat del lapilli de les erupcions per plantar-hi els ceps i els ha resguardat amb murs de pedra. 

Ens acostarem a algun dels Cellers per provar el vi de la zona.

Distància: 7,8 km, desnivell: +/-235 m
Dia 7: Retorn a Barcelona

Trasllat a l'aeroport pel vol de retorn a Barcelona


A QUI VA DIRIGIT:

Aquelles persones acostumades a caminar per la muntanya i que vulguin conèixer aquesta zona d'una manera pausada i tranquil·la, caminant i recorrent els llocs més interessants.

DIFICULTAT:

Nivell 2 de 5: itineraris d'entre 3 i 5 hores. Caminarem per senders fresats, sense dificultats tècniques, que poden ser estrets, irregulars i amb presència de pedres o arrels d'arbres.

Només caminarem amb la motxilla del dia

ALLOTJAMENT:

Hotel 4* amb piscina, en habitacions dobles i també individuals, en règim de mitja pensió.

Lanzarote és una illa diferent, plenament volcànica i amb uns encants especials

Francesc Masó

La Geria: Terra de bons vins!!!


Fotos o Videos d'altres anysSUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ

Si vols rebre el nostre butlletí amb les darreres novetats, omple les següents dades:
captcha 
Escriu els caràcters del recuadre per demostrar que no ets un robot