25 al 31 octubre 2020

Euskadi - Costa Basca. Muntanyes a prop del mar

Euskadi - Els Flysch

Euskadi - Flysch

 • Preu

  € 785

 • Viatge en grup

  Mínim 8, màxim 14 persones

 • Durada

  7 dies

 • Dificultat

  Nivell 2 de 5

 • Destinació

  Euskadi

La nostra destinació


Arribar a Euskadi és sinònim de traslladar-se a una regió plena d’història i cultura pròpia, l’últim pas dels Pirineus cap a l'oceà Atlàntic, i el verd sempre intens de prats i boscos que rodegen les petites aldees que perviuen intactes al llarg del temps.

Afilades arestes de rocam conformen les muntanyes basques, esculpides al llarg d’anys pels fenòmens càrstics i que donen lloc a nombroses coves, avencs i barrancs. Abric i refugi en temps molt llunyans, encara es troben diversos dòlmens amagats entre la humida vegetació, i l'euskera, llengua d'aquells antics pobladors perdura en el dia a dia dels seus habitants.

Territori on mar i muntanya comparteixen camí, on l'harmonia de grans ciutats conviu en un entorn natural intacte. Terra de tradicions i cultura pròpia, caminar per qualsevol dels seus carrers o senders resulta una experiència autèntica.

Punts Forts:

 • País Basc, cultura i llengua pròpies
 • Paisatge modelat pel clima Atlàntic
 • Senders litorals arran de mar
 • Pobles d’encant tradicionals, grans ciutats com Donosti
 • Coves, avencs, dòlmens
 • Cims amb grans vistes de tot el territori basc

Itinerari:

Dia 1: Arribada a Euskadi

Dia de trasllat fins a Usurbil, molt a prop de la costa basca on tindrem l'allotjament per tots els dies. A la tarda anirem a fer una visita a Donosti.

Dia 2: La Vall de Colors

Anirem al municipi d'Hondarribia per caminar per uns paratges únics, la Vall de Colors i la Platja dels fòsils.

14 km 620m desnivell de pujada i els mateixos de baixada

Dia 3: Ascensió al Aizkorri, Parc Natural Aizkorri - Aratz

Un dels tòpics de la fortalesa basca, terreny famós entre els corredors de “ la Zegama”, ens enfilem al cim de l'Aizkorri! Vistes privilegiades des del cim, la gran planície d’Alava, el Moncayo, el mar o els Pirineus, i envoltats d’un entorn totalment càrstic, finalitzarem la jornada travessant la muntanya pel curiós túnel de Sant Adrian.

Distància: aprox. 15km, 800m desnivell

Dia 4: De Pasaia Dobaine a Donosti per la senda litoral

La natura va modelar un port ideal a la baia de Pasaia: les aigües queden protegides de les grans onades de l'Atlàntic pels alts penya-segats que la conformen. Començarem a caminar pels empedrats carrers de Pasaia Dobaine, compartint camí amb els peregrins que van cap a Santiago, on haurem d'agafar una petita embarcació per travessar la badia. Un cop a Pasaia San Pedro,seguirem el sender litoral pels penya-segats que el Monte Ulia forma en caure al mar, en un territori on l'exuberant vegetació ha anat amagant  túnels, aqüeductes i antigues construccions pesqueres testimoni dels antics oficis de la zona. Sempre arran de mar, arribarem fins a Donosti, per perdrens entre els carrers del seu casc antic i tastar els populars pinxos. Per acabar la jornada, un bany a la Conxa!

Distància: aprox. 12km, 500m desnivell

Dia 5: L’ultim vestigi del Pirineu: Penyes de Aia

Com una serralada aïllada enmig del no res, els tres cims d' Aiako Harria resulten ser un dels millors miradors de tota la geografia basca. Envoltarem aquestes grans muralles granítiques, l'ultim vestigi dels Pirineus, per boscos  de fagedes i ascendir a un dels seus magnífics cims.

Distància: aprox.13km, 500m desnivell

Dia 6: Zumaia, l'història geològica mes antiga escrita al mar

Des de la pesquera vila de Zumaia, rependrem de nou part del camí dels peregrins a Compostel·la, passant per un escenari geològic de gran valor: els Flysch. Es tracten d'unes formacions rocoses que permeten conèixer l'història del nostre territori milers d'anys enrere. Tot seguint prats i penya-segats de grans vistes, arribarem al nucli de Deba per tornar en tren de nou cap a Zumaia. 

Distància: aprox.12km, 300m desnivell

Dia 7: Bosc d'Artikutza

Artikutza és un bosc d’aquells màgics, de conte de fades,  on la molsa aprofita cada racó i on els arbres creixen sense aturar-se. Per aquest motiu s'ha convertir en una reserva natural on trobarem un dels boscos mes sorprenents de tot el territori basc.  Tot i el pas del temps, algunes aldees conviuen entre les grans fagedes del bosc, mantenint-se allunyades de la civilització, el temps sembla aturar-se en alguns d'aquests indrets. De tornada, caminarem arran del riu que nodreix aquests boscos, de fredes i cristal·lines aigües, un lloc ideal pel bany pels mes agosarats! Després viatge de retorn a casa

Distància: aprox. 12km, 400m desnivell


El bosc d'Artikutza és un indret realment màgic on vàrem passejar enmig d'uns faigs inmensos 

Nan Pagès

A QUI VA DIRIGIT:

Aquelles persones acostumades a caminar per la muntanya i que vulguin conèixer aquesta zona d'una manera pausada i tranquil·la, caminant i recorrent els llocs més interessants.

DIFICULTAT:

Nivell 3 de 5: itineraris d'entre 5 i 7 hores. Caminarem per senders fresats, sense dificultats tècniques, que poden ser estrets, irregulars i amb presència de pedres o arrels d'arbres.

Durant les caminades només portarem el necessari pel dia.

Asteasu - Otabardi

Vall de Colors

ALLOTJAMENT:

Hotel Sidreria Rural, en habitacions dobles i individuals. Règim de mitja pensió inclòs.

DESPLAÇAMENTS:

Tant el transport fins a la zona del viatge com les aproximacions a les excursions, es farà en els vehicles dels participants. Els que disposeu de cotxe, i el vulgueu oferir per minimitzar l'impacte ambiental i compartir despeses, agrairem que ens ho digueu en el moment de la inscripció, i així es podran optimitzar els cotxes. Nosaltres us passarem els mails o telèfons, segons ens digueu i vosaltres ja quedareu d'acord pel viatge.

El guia disposa d'un vehicle de 8 places. Els participants que ho desitgin podran demanar plaça en aquest vehicle (Consulteu disponibilitat)

La nostra responsabilitat com agència de viatges comença en el punt de trobada en el lloc de destí, que ja us haurem comunicat prèviament per correu electrònic. 

Travessa en barca
Euskadi

PREU PER PERSONA:
 • 785 € en habitació doble amb mitja pensió
 • 195 € suplement habitació individual
INCLOU:
 • Guia d'Acaminar Travel durant tot el recorregut des de Barcelona.
 • Allotjament i mitja pensió en Hotel-Sidreria
 • Assesorament en el material necessari per realitzar les excursions
 • Assegurança d'assistència en viatge i accidents en muntanya
 • Organització Tècnica.
 • L'IVA corresponent
NO INCLOU:
 • Els dinars que seran de pícnic (cadascú s'ho pot preparar o ens el poden preparar al mateix allotjament)
 • El transport fins els punts de sortida, si ens truqueu podem posar-vos en contacte per compartir els cotxes i les despeses corresponents del viatge. El guia disposa d'una furgoneta de 8 places (veure apartat desplaçament)
 • Despeses personals
 • Tot allò no especificat a l'apartat inclou.
RESERVA:

Trucant als telèfons 972 528 971 o 636 490 831.

També per email a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Fotos anys 2017 - 2018

 • Euskadi 03

 • Euskadi 04

 • Euskadi 05

 • Euskadi 06

 • Euskadi 07

 • Euskadi 08

 • Euskadi 09

 • Euskadi 10


Viatges que també et poden interessar

Roncal - Irati - Belagua

Pirineu de Navarra

6 al 10 setembre 2020

Baztan, Malerreka, Bidasoa

Les Valls Tranquil·les de Navarra

10 al 16 Octubre 2020

Carrer Puig Oriol, 31 17730 Llers - GIRONA

Tels. 972 528 971 - 636 490 831     E-mail: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Copyright © 2018 ACAMINAR TRAVEL SL

Condicions Generals - Nota Legal  - Mapa Web

ACAVE

Associats a ACAVE (Associació Catalana d'agències de viatges especialitzades)