6 al 13 de maig 2023

Costa da Morte


La Costa da Morte s’estèn des de Malpica de Bergantiños fins a la Ria de Muros, dins dels límits de la província de La Corunya. Són quasi 200 km de litoral, dels quals hem escollit per vosaltres les etapes que més ens han agradat i hem trobat més interessants, pels seus paisatges naturals o la bellesa dels seus fars.

En aquesta costa, trobarem platges desertes, cales i penya-segats. Els caps, com el de Fisterra, Touriñán i Vilán, penetren en un oceà molt brau i d'aigües agitades. Tot això forma un paisatge inconfusible, senyal d'identitat d'aquest lloc.

Els seus poblets conviden a la passejada tranquil·la i a observar les tasques dels homes i dones de la mar. És una terra de misteri, de llegendes i mites. La seva bellesa paisatgística i l'interès cultural la converteixen en una zona única i d'especial encant per al visitant.

LLISTA D'ESPERA

  • Preu

    € 1030

  • Dates

    6 al 13 de maig

  • Sortida en grup

    Mínim 8, màxim 17 personeS

  • Durada

    8 dies

  • Dificultat

    Nivell 2 de 5

  • Destinació

    Santiago de Compostela

Punts Forts

  • Fars de llegenda com el Fisterra, O Roncudo, Vilan, etc
  • Cales i platges de sorra blanca i fina
  • La bonica ria de Camariñas
  • La apreciada gastronomia gallega

Itinerari

Dia 1: Vol a Santiago i trasllat a Laxe

Vol directe a Santiago de Compostela i trasllat en transport privat a Laxe. La seva platja de sorra blanca de 2 km, el seu passeig maritím i l’encant d'aquest poble coster ens acolliran aquests primers dies a la Costa Galega.

Dia 2: Playa de Niñóns - Faro Roncudo - Corme Porto
La Costa da Morte s’estèn des de Malpica de Bergantiños fins a la Ria de Muros. Són quasi 200 km de litoral, dels quals hem escollit per vosaltres les etapes que més ens han agradat i hem trobat més interessants, pels seus paisatges naturals o la bellesa dels seus fars. Aquesta primera etapa la iniciarem a la Praia de Niñóns i ben aviat, començarem a descobrir cales amagades, d’aigües blau turqueses, fins arribar a Punta de Santa Mariña, amb les senzilles casetes on es guarden els estris per a la pesca artesanal. D’aquí agafarem un sender emboscat, que quan s’obri ens deixarà veure la Praia de Brada, una cala solitària rodejada de verd. D’aquí, ja queda menys per arribar al llogaret de Roncudo amb els seus característics Hórreos i un cop visitat, dirigir-nos cap a ponent per arribar el Far Roncudo. Des d’aquí, només uns 3-4 km força planers ens separen de Corme Porto.
 
Distàncies: Praia de Niñóns fins a Faro Roncudo 14,8km o Corme Porto 18,8km. Desnivell: +530m, -540m. Allotjament en Hotel a Laxe.
Dia 3: Laxe - Espai Natural de Traba - Camelle
Sortirem a peu des del mateix hotel i pel passeig marítim ens dirigirem cap a ponent fins agafar el camí que ens portarà cap al Far del Cap de Laxe. Al final del poble hi trobarem la Igrexa de Santa María da Atalaia, d’estil gòtic mariner i un bon mirador del port i de la platja de Laxe. Pel sender del Monte da Insua i els seus penya-segats, arribarem al far. Gràcies a la seva situació privilegiada, podrem admirar a llevant tota la Ria de Corme-Laxe i a ponent, tota la costa per mar obert que ens queda per recórrer. Seguirem cap a la Praia dos Cristais i el Peñón i la Praia do Soesto. En aquesta platja, de sorra blanca i fina, potser hi trobarem surfistes, atrets pel seu onatge i vent. Segons l’hora, podrem aprofitar les taules de pícnic per fer un mos i si tenim temps, un banyet.
De nou de camí, arribarem a Punta do Catasol, on contemplarem l’onatge del mar obert i direm adéu als fars que ja hem visitat (Roncudo i Laxe). Tenim davant nostra la darrera meravella d’avui, l’espai Natural de Traba, format per la seva platja (Praia) i una llacuna (Lagoa) de gran valor ecològic. La travessarem per una passera de fusta i arribarem a Mordomo, on hi podrem prendre alguna cosa mentre descansem.  El final d'aquesta etapa és un tram espectacular de roques, amb sorprenents figures de granit esculpides per la força del mar, que ens portarà fins a Camelle, un petit i bonic port mariners.
 
Distància: Laxe - Camelle 16km, Desnivell: +335m, -335m. Allotjament en Hotel a Camariñas.
Dia 4: Porto Santa Mariña - Faro Cabo Vilán - Camariñas
Iniciarem l’etapa d’avui a Porto de Santa Mariña i ens dirigirem cap a la Duna de Monte Branco. Abans s'atravessava pel mig, però aquest camí està tancat temporalment per protecció mediambiental i la vorejarem per la Punta de Veo, que marca l’equador del Camiño dos Faros. Des d’aquesta Punta, tindrem una vista panoràmica de la Praia do Trece i la Punta Boi amb el Cementiri dels Anglesos (en aquesta punta van tenir lloc tres naufragis de vaixells anglesos a finals del S.XIX, un d’ells, el vaixell de la corona britànica anomenat Serpent, amb més de 170 tripulants).  El paisatge d’aquesta costa és molt verge i ens deixa sentir el soroll del mar que pica amb força, imaginant la por dels mariners que s’atrevien a navegar-lo. Un cop visitat el cementiri, anirem per pista que ens portarà en dues hores fins al Far de Cabo Vilán, passant per les platges de Reira, la de Balea i la de Padrosa. Aquest far va ser el primer far elèctric d’Espanya i la seva torre s’alça sobre el turó de roques d’uns 100 m d’alçada que s’endinsa dins del mar. Un cop visitat, resseguirem la costa en direcció sud, fins arribar una pista que ens portarà a Monte Farelo on tenim l' Ermita da Virxe do Monte (s.XVIII), un bon mirador dels paisatges que ens esperen els dies propers (la ria de Camariñas, Muxia...). Des de l’ermita, seguirem a Praia de Lago i Portocelo, per arribar al Porto de Camariñas, un dels ports pesquers més importants de la Costa da Morte.

Distància: Porto Santa Mariña - Camariñas 21,8 km. Possibilitat d'acabar a Faro Vilàn 14km, Desnivell: +250m, -380m. Allotjament en Hotel a Camariñas.
Dia 5: Muxía - Monte Pedrouzo - Touriñan
Avui sortirem del Porto de Muxía i enfilarem cap a la Igrexa de Santa Maria (s.XII), que conserva la portalada romànica i un campanari separat de l’edifici principal i aixecat sobre la mateixa roca del Monte Corpiño. Per les escales d’aquest campanari, podrem arribar a un bon mirador de tot Muxia, de les etapes que ja hem fet, i les que ens queden per davant. Des d'allà baixarem cap al Far de Muxia, el Santuari de Nosa Señora da Barca i el Monument A Ferida, en homenatge als voluntaris que van ajudar a netejar el “xapapote” causat pel desastre del Prestige : un sorprenent monólit de granit de 400 tones i 11 metres d’alçada!  
D’aquí seguirem fins a la Praia de Lourido (d’aigües blau turquesa) i enfilarem al cim de Cachelmo. La pujada és forta però ofereix una bona recompensa: vistes de Cabo Vilán, Camariñas, Muxia.... La baixada la farem per la cara de ponent cap a la Praia de Arnela, la Punta Buitra i els penya-segats de Cuño, on gaudirem de l’espectacle d'escuma que deixa la fúria del mar xocant contra la roca. El rierol del Coído de Cuño és un bon lloc per menjar una mica si encara no ho hem fet. Un cop descansats, ens toca separar-nos de la costa intransitable i pujar cap al Monte Pedrouzo, que ens ofereix una bona panoràmica del Cap de Touriñán, amb la silueta del seu far, on encara trigarem una mica en arribar, quan hàgim vorejat la Praia de Moreira i els prats de Touriñán. El transport ens portarà cap a Lires, un poble amb molt d’encant on s'allotgen als peregrins que fan el Camí de Sant Jaume de Fisterra a Muxia.
 
Distància: Muxía - Touriñan  18 km. Desnivell +750m, -750m. Allotjament en Hotel a Lires.
Dia 6: Touriñan - Playa Arnela - Denle
Iniciarem aquesta etapa en el punt que ho vam deixar ahir, el Cap de Touriñán, la punta més occidental de l’Europa Continental, situat encara més a l’oest que el Cap Fisterra. Continuarem per la costa tot passant pel davant de l'Illa do Castelo (o Herbosa) i el Coido de Touriñán per anar a trobar el veïnat de Talón. Aquí descobrirem de nou la Galicia rural, amb els hórreos que guarden les collites per la ramaderia, i ens dirigirem cap a  a la Praia de Nemiña. La desembocadura del Rio Castro i les dunes imponents de la platja creen un entorn inoblidable. Si el nivell d’aigua ho permet, creuarem la desembocadura per evitar fer una marrada de 3 km, per Ponte de Vaosilveiro i Lires. Ens dirigirem cap a les cales d'Area Pequeña i Area Grande, per pujar després cap a Punta Lagoa, amb penya-segats que ens deixen veure al fons el proper objectiu: la Praia do Rostro, una de les platges més boniques de tot el viatge, dos kilòmetres de sorra blanca i dunes, oberta a l’oceà Atlàntic... Pujarem cap a la Punta do Rostro, continuarem fins a la punta do Castelo per arribar a la Praia de Arnela, on un petit sender ens portarà fins a Denle, objectiu de la nostra etapa d’avui. 
 
Distància: Touriñan - Playa Arnela - Denle 16 km, Desnivell: +430m, -390m. Allotjament en Hotel a Lires.
Dia 7: Praia de Arnela - Far Fisterra
La darrera etapa del nostre viatge de descoberta a Costa da Morte ens portarà a Fisterra, la punta que durant molt temps va ser considerat la Fi del Món. Sortirem del mateix punt que ho vam deixar el dia abans, la Praia de Arnela, força protegida entre els penya-segats de Punta Castelo i el Cabo da Nave. Tot i la seva aparença tranquila, és una platja perillosa pel bany. L’ascensió al Cabo da Nave ens presenta una costa agreste, amb penya-segats salvatges que exhibeixen la força de l’oceà.  Per un sender espectacular per les vistes i un puja i baixa continu, arribarem al cim de O Veladoiro. La baixada la farem per la cara del sud-est i passarem per sobre dels penya-segats de Corticeiras fins arribar a la Praia do Mar de Fóra, al darrera de la Vila de Fisterra. Creuarem aquesta platja (tant bonica com perillosa) per anar cap A Insua i des d'allà a Monte Facho pel Camí da Insua, antic sender situat en un estret entre roques. El Monte Facho, testimoni de moltes llegendes, era un punt clau per la navegació abans que existís el Far de Fisterra. Des del seu cim, s’encenien fogueres per guiar els vaixells que navegaven per aquesta costa. I des del seu cim, veurem per primer cop l'imponent Far de Fisterra. Només ens queda una baixada fàcil per arribar per fi a la nostra destinació, "Finis Terrae”. 
 
Distància: Praia de Arnela - Faro Fisterra 12km, Desnivell: +500m, -420m. Allotjament en Hotel a Santiago de Compostela.
Dia 8: Vol de retorn a Barcelona

Després d'esmorzar, matí lliure per passejar per la Ciutat Vella de Santiago de Compostel·la (declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1985) i trasllat a l'aeroport de Santiago pel vol de retorn.

Caminar arran de mar per senders que et porten a cales verges, fars, penya-segats i llogarets encantadors, fan que sigui un viatge sorprenent.

Mar Miranda
Garajonay

Praia de Lires

Dificultat

Nivell 2 de 5: itineraris fàcils entre 4 i 6 hores i que no superen els 700m de desnivell acumulat. A més hi ha la possibilitat d'escurçar els més llargs en uns quants kilòmetres (veure itinerari)

Arribant a Hermigua
Costa da Morte
El Cercado

PREU PER PERSONA
  • 1030 € en habitació doble
  • 165 € Suplement per habitació individual (consulteu disponibilitat)
INCLOU
  • Guia d'ACAMINAR TRAVEL des de Barcelona, durant tots els dies
  • Vols anada i tornada Barcelona - Santiago
  • Taxes dels vols
  • Els transports a partir de Santiago
  • Transport del material entre els hotels
  • 2 nits en Hotel 3* en règim de mitja pensió.
  • 4 nits en Hotels familiars amb molt d'encant, en règim de mitja pensió.
  • 1 nit en Hotel 3* a Santiago de Compostela amb esmorzar
  • Assessorament del material a portar 
  • Organització tècnica
  • L'IVA corresponent
NO INCLOU
  • Dinars (seran de pícnic, ens ho podem preparar nosaltres)
  • Les begudes no incloses als sopars 
  • El sopar del darrer dia
  • Assegurança d'assistència en viatge, accidents en muntanya que també inclou cancel·lació per motius justificats fins a 1200 €. Amb la normativa vigent no la podem incloure en el preu del viatge, però considerem que és molt recomanable que la contracteu (preu 15 euros/persona). (Vegeu l'apartat assegurança)
  • Tot el no especificat a l'apartat anterior
ASSEGURANÇA:

Us recomanem per aquest viatge: Assegurança d'assistència en viatge, accidents en muntanya i cancel·lació per motius justificats fins 1200 €. Amb la normativa vigent no la podem incloure en el preu del viatge, però considerem que és molt recomanable que la contracteu (preu 25 euros/persona). Consulteu el Resum de Cobertures així com les Condicions Generals

Per les característiques intrínseques dels nostres programes, és necessari que el/s viatger/s que hi participin tinguin una assegurança que els cobreixi en casos d’accidents de muntanya i assistència en viatge. En cas que el client NO vulgui contractar l’assegurança d’assistència oferida, haurà de demostrar a l’agència organitzadora que disposa d’una assegurança amb aquestes cobertures.

RESERVA

Trucant al telèfon 972 528 971

També per email a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.


més fotos i videos d'altres anys


SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ

Si vols rebre el nostre butlletí amb les darreres novetats, omple les següents dades:
captcha 
Escriu els caràcters del recuadre per demostrar que no ets un robot

Carrer Puig Oriol, 31 17730 Llers - GIRONA

Tels. 972 528 971 - 636 490 831     E-mail: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Inscrita al Registre de Turisme de Catalunya: Llicència GC 2584

Copyright © 2018 ACAMINAR TRAVEL SL

Condicions Generals - Nota Legal  - Mapa Web

Associats a ACAVE (Associació Catalana d'agències de viatges especialitzades)